Nyheter


Våra öppettider under Jul och Nyår

21 december - 1 januari STÄNGT
2 januari 08:00 - 16:00
januari 08:00 - 13:00
4 januari - 6 januari STÄNGT

Från och med 7 januari har vi öppet som vanligt.

 

Försäljningschef

 

Försäljningschef till Alf Pettersson AB


Varierande arbetsuppgifter, korta beslutsvägar, goda arbetskamrater och ett företag som månar om sin personal är vad vi erbjuder. 

 

Om Alf Pettersson AB
Alf Pettersson AB i Alingsås med sina 40 medarbetare konstruerar och tillverkar egna och kundunika produkter, huvudsakligen tillbehör till lastbil. Företaget har en stark utveckling i ryggen med tillbyggen, utökad maskinpark och förstärkt organisation. Företaget fortsätter nu sin tillväxtsresa vilket har skapat behov för ytterligare resurser på marknadssidan. Alf Pettersson AB är marknadsledande på den nordiska marknaden för lastbilstillbehör. På vårt huvudsäte i Alingsås har vi konstruktion, tillverkning och lager. Under 2019 har vi etablerat ett finskt dotterbolag med kontor i Vasa.

 


 

Din roll som Försäljningschef

Som Försäljningschef har du nära kontakt med ledningsgruppen och omvandlar företagets försäljningsstrategier till praktiska handlingar. Du ansvarar för marknadsplanen, strukturerar försäljningsarbetet och utvecklar verksamhetens försäljningsprocesser. Du blir lagledare för våra nuvarande säljare, både i Alingsås och på vårt försäljningskontor i Finland. Du förväntas själv ta en aktiv roll i dialogen med kunder. Dessutom kommer du stundtals samarbeta med produktchefen och leda lanseringsprojekt för att säkerställa lyckade marknadsintroduktioner på både svenska och internationella marknader.

 

Hur du är som person 
Du är strukturerad och har förmågan att systematisera Ditt och andras arbete. Du är inspirerande, pedagogisk och lägger stort fokus på att stötta Dina kollegor. Framgång är inte den enskildes bedrift utan ett resultat av lyckat lagspel. Vi värdesätter ditt relationsskapande mer än din tekniska förmåga. Tjänsten som försäljningschef är en nytillsatt roll, vilket innebär att det finns möjlighet att, i samråd med ledningen, påverka rollens exakta utformning.

 

Krav för att klara av rollen
För att klara av rollen behöver du ha god förståelse och kunskap för affären. Vi tror att du har tidigare erfarenhet av försäljning och relevant slutförd universitetsutbildning/eftergymnasial utbildning eller motsvarande arbetslivserfarenhet som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Studier på masternivå är meriterande.
Som försäljningschef är ledarskap en del av din vardag och du ansvarar för både din egen, såväl som teamets utveckling. Du är en god kommunikatör, har god struktur och har ett analytiskt sinne som gör att du kan upptäcka och hantera avvikelser från ordinarie planering. Vår verksamhet bygger på långsiktiga affärer och vi värdesätter därför förmågan att bygga och vårda långsiktiga affärsrelationer.

 

 

Sök jobbet via:


 

 

Ekonomi- och säljsupport

 

Ekonomi- och säljsupport till Alf Pettersson AB

Alf Pettersson AB växer ytterligare och vill nu förstärka laget med en Ekonomi- och säljsupport med servicekänsla. En supportande och viktig funktion för oss och för våra kunder!
Varierande arbetsuppgifter, korta beslutsvägar, goda arbetskamrater och ett företag som månar om sin personal är vad vi erbjuder. 

 

Om Alf Pettersson AB
Alf Pettersson AB i Alingsås med sina 40 medarbetare konstruerar och tillverkar egna och kundunika produkter, huvudsakligen tillbehör till lastbil. Företaget har en stark utveckling i ryggen med tillbyggen, utökad maskinpark och förstärkt organisation. Företaget fortsätter nu sin tillväxtsresa vilket har skapat behov för ytterligare resurser på marknadssidan. Alf Pettersson AB är marknadsledande på den nordiska marknaden för lastbilstillbehör. På vårt huvudsäte i Alingsås har vi konstruktion, tillverkning och lager. Under 2019 har vi etablerat ett finskt dotterbolag med kontor i Vasa.

 


 

 

Din roll som Ekonomi- och säljsupport
Som ekonomi- och säljsupport stöttar du både ekonomichefen och säljavdelningen. Dina arbetsuppgifter varierar mellan ekonomiuppgifter samt försäljningsrelaterade frågor och uppgifter. Du arbetar med fakturering, kund- leverantörsreskontra, registrerar löner och administrerar samt tar emot samtal och e-post från våra kunder som ber om hjälp med orderläggning, frågor som rör produkt, leverans eller liknande. Du lotsar kunden till rätt person och ingår i vår telefonväxel.

 

Hur du är som person
Trivsel och gott humör är viktigt på Alf Pettersson AB, och för rätt person finns goda utvecklingsmöjligheter.
Du har en slutförd gymnasial ekonomiutbildning med relevant arbetslivserfarenhet. Vi ställer inte krav på lång arbetslivserfarenhet utan kommer se till personlig lämplighet och viljan att lyckas. Du talar och skriver mycket god svenska och engelska. Kanske har du arbetat som ekonomiassistent men vill jobba bredare? Har du kundservicebakgrund är det meriterande.

 

Kunskaper som krävs för rollen
Vi letar efter dig som är lyhörd och kund- och lösningsfokuserad. Vi tror att du kommer växa in i rollen hos oss och är nyfiken på att lära dig nya arbetsuppgifter. Detta är en nyskapad tjänst och alla ramar finns inte i dagsläget. Vi är ett bolag som växer och våra medarbetare är delaktiga samt ambitiösa, vilket är en egenskap vi även gärna ser hos dig. 

 

Sök jobbet via:


 

 

Är du vår nya lagspelare till produktion?


Bra, du får hos oss:
● tillverka och montera våra produkter, vilket är ett hantverk.

● arbeta med alla moment, allt i från montering, med eller utan verktyg, svetsning, fogning och slutfinish. Vår process är hela kedjan från ritning till färdig produkt.

● arbeta varierande, du ska kunna känna stolthet över din arbetsinsats när produkterna levereras.

möjlighet att använda din kunskap, handlag, verktyg och förmåga till kreativitet och skicklighet.Rätt person för oss är om du: 

● trivs med att samarbeta och ta ansvar för ditt arbete. Vi är ett lag som levererar produkter av högsta kvalitet, där alla är lika viktiga i kedjan.

● gärna har erfarenhet från industrin, förslagsvis inom metall, men det är inget måste.

● tycker om att jobba praktiskt med händerna, har lätt för att lära och är lösningsfokuserad.

● vet vad som krävs för att klara våra kunders krav på kvalitativ och hög service

● har erfarenhet av svetsning, men viktigare är att du är öppen för att lära dig, än att du svetsat i hela ditt yrkesverksamma liv.

● har truckkort, men saknar du det är detta inget hinder.

● är noggrann, ordningsam, flexibel med ett bra kundfokus, då blir det utmärkt.

Vi är:

Ett gott gäng av arbetskamrater som trivs på Alf Pettersson AB, närmare 40 anställda som konstruerar och tillverkar lastbilstillbehör. Vi är stolta över våra konstruktioner och vår produktion. Tydliga flöden, samlade spetskompetenser och moderna hjälpmedel gör våra produkter.


I Alingsås har vi både konstruktion, produktion och lager – för standard och specialprodukter. Våra produkter kännetecknas av omsorg för funktion och detaljer. Vi känner stolthet över att producera konkurrenskraftigt i Sverige.

Vår kärnverksamhet är att vara en innovativ och trygg systempartner till kvalificerade lastbilsbyggare.

Våra värden är att vi ska erbjuda bästa produkt, leveranssäkerhet och hög kvalitet.


Är du rätt person för oss?

Vi ser med spänning fram emot att få ett personligt brev från dig, där du berättar vad du har för tidigare erfarenheter, vad som gör dig bäst lämpad för denna tjänst, och vilka mål du kan bidra med. Bifoga CV.

Vi tillämpar löpande urval och intervjuer, tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag, så vänta inte med din ansökan.  Vi behöver ha din ansökan absolut senast: 2019-09-26.


Varmt välkommen med din ansökan, som du mejlar till HR, Veronika Alvdén Bona på e-postadress: vab@alfpettersson.com. Har du frågor och funderingar går det utmärkt att mejla dessa på samma e-postadress.