Nyheter


Är du vår nya lagspelare till produktion?


Bra, du får hos oss:
● tillverka och montera våra produkter, vilket är ett hantverk.

● arbeta med alla moment, allt i från montering, med eller utan verktyg, svetsning, fogning och slutfinish. Vår process är hela kedjan från ritning till färdig produkt.

● arbeta varierande, du ska kunna känna stolthet över din arbetsinsats när produkterna levereras.

möjlighet att använda din kunskap, handlag, verktyg och förmåga till kreativitet och skicklighet.Rätt person för oss är om du: 

● trivs med att samarbeta och ta ansvar för ditt arbete. Vi är ett lag som levererar produkter av högsta kvalitet, där alla är lika viktiga i kedjan.

● gärna har erfarenhet från industrin, förslagsvis inom metall, men det är inget måste.

● tycker om att jobba praktiskt med händerna, har lätt för att lära och är lösningsfokuserad.

● vet vad som krävs för att klara våra kunders krav på kvalitativ och hög service

● har erfarenhet av svetsning, men viktigare är att du är öppen för att lära dig, än att du svetsat i hela ditt yrkesverksamma liv.

● har truckkort, men saknar du det är detta inget hinder.

● är noggrann, ordningsam, flexibel med ett bra kundfokus, då blir det utmärkt.

Vi är:

Ett gott gäng av arbetskamrater som trivs på Alf Pettersson AB, närmare 40 anställda som konstruerar och tillverkar lastbilstillbehör. Vi är stolta över våra konstruktioner och vår produktion. Tydliga flöden, samlade spetskompetenser och moderna hjälpmedel gör våra produkter.


I Alingsås har vi både konstruktion, produktion och lager – för standard och specialprodukter. Våra produkter kännetecknas av omsorg för funktion och detaljer. Vi känner stolthet över att producera konkurrenskraftigt i Sverige.

Vår kärnverksamhet är att vara en innovativ och trygg systempartner till kvalificerade lastbilsbyggare.

Våra värden är att vi ska erbjuda bästa produkt, leveranssäkerhet och hög kvalitet.


Är du rätt person för oss?

Vi ser med spänning fram emot att få ett personligt brev från dig, där du berättar vad du har för tidigare erfarenheter, vad som gör dig bäst lämpad för denna tjänst, och vilka mål du kan bidra med. Bifoga CV.

Vi tillämpar löpande urval och intervjuer, tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag, så vänta inte med din ansökan.  Vi behöver ha din ansökan absolut senast: 2019-09-26.


Varmt välkommen med din ansökan, som du mejlar till HR, Veronika Alvdén Bona på e-postadress: vab@alfpettersson.com. Har du frågor och funderingar går det utmärkt att mejla dessa på samma e-postadress.


Ny telefoni och nya nummer

I veckan uppdaterade vi vår telefoni och bytte i processen telefonnummer.

Idag kan Ni nå oss på växelnummer +46(0)322 64 70 10

Direktnummer hittar Ni under "kontakt" eller i våra mejlsignaturer!

(våra gamla nummer kommer vara kopplade ett tag till)

Medarbetarkonferens 1–3 maj

Alf Pettersson AB kommer hålla helt stängt tisdagen 1 maj till och med torsdagen 3 maj,
då vi allihopa åker på medarbetarkonferens i Prag.

Övriga Öppettider:
Måndag 30 april – 07:30-13:00
Fredag 4 maj – 07:30-13:00

Onsdagen 9 maj – 07:30-13:00
Torsdagen 10 maj – STÄNGT (Kristi himmelsfärd)


Elektronik (automations)-montör

Elektronik (automations)-montör till oss!

Till vårt nya automatiserade produktionsflöde och vårt ökade flöde av el-montage söker vi nu två kvalificerade montörer. Vi söker personer som kan bygga ny kompetens och på sikt växa in i arbetsledande roller hos oss.

Varierande arbetsuppgifter, korta beslutsvägar, goda arbetskamrater och ett företag som månar om sin personal är vad vi erbjuder. Dessutom möjligheten att tänka till, utvecklas och vara med på en spännande resa!

Dina arbetsuppgifter
Som titeln på tjänsten lyder kommer du att montera elektronik och mekanik. Allt från enklare montage till mer komplex montering av komponenter och kablage, avsyning och sluttestning. I din roll som elektronikmontör kommer du även att vara delaktig i framtagning av produkter och arbetssätt i produktionen.

Arbetet kräver god fysik och tempot är stundtals högt. Företaget är dock noga med pauser och gemensamma raster, samt har en kortare arbetstid än brukligt. Vi levererar små serier och det är ofta kort tid från montering till att produkten rullar ute på vägarna.

Din profil
För att lyckas i rollen ser vi gärna att du har erfarenhet av annan mekanisk verkstad eller tillverkande industri och är van vid att arbeta med händerna. Du är tekniskt lagd, har god förståelse för ritningar och förmåga att läsa och rita el-scheman.

Som person är du noggrann, ansvarstagande och kvalitetsmedveten med ett eget driv och en ödmjuk inställning. Det är aldrig långt till närmsta kollega för att be om hjälp och det är genom samarbete du kommer att trivas hos oss.

Du har en El-utbildning på minst gymnasienivå, truckkort och körkort. Trivsel och gott humör är viktigt för oss och för rätt person finns goda utvecklingsmöjligheter och framför allt ett bra arbetsklimat!

Sök jobbet via

Vi söker Säljare!

Säljare till Alf Pettersson AB i Alingsås

Vi söker nu en driven och nytänkande säljare till Alf Pettersson AB i Alingsås.
Varierande arbetsuppgifter, korta beslutsvägar, goda arbetskamrater och ett företag som månar om sin personal är vad vi erbjuder. Dessutom möjligheten att få tänka fritt, möjligheten att arbeta med de största kunderna och en stor utveklingspotential.

Dina arbetsuppgifter
Tjänsten innebär blandade försäljningsuppgifter med alltifrån klassisk ordermottagning till avancerade förfrågningar; från idéstadie till färdig lösning. Telefon och mail är de främsta kontaktytorna, men på sikt ser vi gärna att du tar ett större ansvar även ute hos kunder.
Affärssystemet är Monitor, och vi använder vår hemsida mycket som säljsupport i produktstadiet.
En viktig del av tjänsten är kalkyl- och offertarbete.

Din profil
För att lyckas i rollen har du gärna eftergymnasial utbildning och någon form av teknisk bakgrund, men framförallt har du hög ambition och energi.

Du är inte rädd för att ta egna initiativ och ser potential och möjligheter där andra ser svårigheter. Du tycker om och drivs av kontakter med människor och är duktig på att skapa relationer med såväl kunder som kollegor.

Du pratar och skriver flytande svenska och engelska, ytterligare språk är meriterande.

Trivsel och gott humör är viktigt på Alf Pettersson AB, för rätt person finns goda utvecklingsmöjligheter och framför allt ett bra arbetsklimat.

Sök jobbet via