Nyheter


Är du vår nya lagspelare till produktion?


Bra, du får hos oss:
● tillverka och montera våra produkter, vilket är ett hantverk.

● arbeta med alla moment, allt i från montering, med eller utan verktyg, svetsning, fogning och slutfinish. Vår process är hela kedjan från ritning till färdig produkt.

● arbeta varierande, du ska kunna känna stolthet över din arbetsinsats när produkterna levereras.

möjlighet att använda din kunskap, handlag, verktyg och förmåga till kreativitet och skicklighet.Rätt person för oss är om du: 

● trivs med att samarbeta och ta ansvar för ditt arbete. Vi är ett lag som levererar produkter av högsta kvalitet, där alla är lika viktiga i kedjan.

● gärna har erfarenhet från industrin, förslagsvis inom metall, men det är inget måste.

● tycker om att jobba praktiskt med händerna, har lätt för att lära och är lösningsfokuserad.

● vet vad som krävs för att klara våra kunders krav på kvalitativ och hög service

● har erfarenhet av svetsning, men viktigare är att du är öppen för att lära dig, än att du svetsat i hela ditt yrkesverksamma liv.

● har truckkort, men saknar du det är detta inget hinder.

● är noggrann, ordningsam, flexibel med ett bra kundfokus, då blir det utmärkt.

Vi är:

Ett gott gäng av arbetskamrater som trivs på Alf Pettersson AB, närmare 40 anställda som konstruerar och tillverkar lastbilstillbehör. Vi är stolta över våra konstruktioner och vår produktion. Tydliga flöden, samlade spetskompetenser och moderna hjälpmedel gör våra produkter.


I Alingsås har vi både konstruktion, produktion och lager – för standard och specialprodukter. Våra produkter kännetecknas av omsorg för funktion och detaljer. Vi känner stolthet över att producera konkurrenskraftigt i Sverige.

Vår kärnverksamhet är att vara en innovativ och trygg systempartner till kvalificerade lastbilsbyggare.

Våra värden är att vi ska erbjuda bästa produkt, leveranssäkerhet och hög kvalitet.


Är du rätt person för oss?

Vi ser med spänning fram emot att få ett personligt brev från dig, där du berättar vad du har för tidigare erfarenheter, vad som gör dig bäst lämpad för denna tjänst, och vilka mål du kan bidra med. Bifoga CV.

Vi tillämpar löpande urval och intervjuer, tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag, så vänta inte med din ansökan.  Vi behöver ha din ansökan absolut senast: 2019-09-26.


Varmt välkommen med din ansökan, som du mejlar till HR, Veronika Alvdén Bona på e-postadress: vab@alfpettersson.com. Har du frågor och funderingar går det utmärkt att mejla dessa på samma e-postadress.


Vi söker produktchef!

Alf Pettersson växer ytterligare och vill nu förstärka laget med en produktchef med starkt kundfokus. En sammanhållande länk för att färdigställa produkter och sortiment innan lansering.
Varierande arbetsuppgifter, korta beslutsvägar, goda arbetskamrater och ett företag som månar om sin personal är vad vi erbjuder. Dessutom möjligheten att få tänka fritt, täta relationer med de största kunderna och en stor utvecklingspotential.

Om kundföretaget
Alf Pettersson AB i Alingsås med sina 38 medarbetare konstruerar och tillverkar egna och kundunika produkter, huvudsakligen tillbehör till lastbil. Företaget är på stark tillväxt med många nya spännande affärer och möjligheter. Alf Pettersson AB har en stark utveckling i ryggen med tillbyggen, maskinpark i framkant och fortsätter nu sin resa mot nya mål med ytterligare mer resurser på marknad/sälj.

Dina arbetsuppgifter
Alf Pettersson AB är ett företag med örat mot marknaden och med kunden i fokus. Vi är tekniskt duktiga och med ett brett produktionsperspektiv, och känner oss nu redo för att välkomna ännu en viktig tjänst hos oss.

Som produktchef har du ansvar för sortimentet, både som helhet och i att driva kompletteringar. Du ser till att produktinformation sammanställs och delas både internt i affärssystem och externt ut på vår hemsida.
Tjänsten handlar i huvudsak om att strukturera, utveckla och tydliggöra vårt erbjudande, både externt och internt. Utveckling av sortimentet sker huvudsakligen i projektform tillsammans med ledning, konstruktion, produktion, inköp och ekonomiansvarig.

Sök tjänsten här:

En stor del av arbetet kommer att bestå i att förbättra vår kommunikation. Internt via vårt affärssystem Monitor och både internt och externt via hemsida och annan media. Produktchefen ansvarar för att all produktinformation är komplett och driver intern produktutbildning samt produktlanseringar.

Då detta är en helt ny tjänst för oss så ser vi det som en självklarhet att vi tillsammans formar tjänsten efter våra behov och dina erfarenheter.

Din profil
För att lyckas i rollen tror vi att Du har eftergymnasial utbildning, är strukturerad och har god kommunikationsförmåga. Du bör ha utbildning, intresse och erfarenhet i marknadsföring. Du pratar och skriver svenska och engelska flytande, ytterligare språk såsom tyska och finska är meriterande. Ekonomisk och teknisk förståelse värdesätts. Vår ambitionsnivå är hög, så kombinationen perfektionist och realist är en tillgång. Som produktchef förväntas Du självständigt kunna forma attraktiva argument för vårt erbjudande.
Utveckling av produkt och sortiment kommer att ske i samarbete med andra avdelningar så förmågan att driva och strukturera projekt är central.

Trivsel och gott humör är viktigt på Alf Pettersson AB, för rätt person finns goda utvecklingsmöjligheter och framför allt ett bra arbetsklimat.

Vi tillämpar löpande urval och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag. Vi behandlar enbart ansökningar inkomna via tjänstens websida på OnePartnerGroup med personligt brev och CV. I samtliga processer tillämpar vi personlighets- och problemlösningstester.Tillbaka efter semestern!

Denna veckan är vi näst intill fulltaliga igen!

Nu ser vi fram emot en bra höst och välkomnar alla kunder tillbaka efter en härlig semester!

Midsommar & Semestertider!

Nu går vi snart på semester!
Men först firar vi Midsommar och håller därför helt stängt 21/6!
(Torsdagen 20/6 stänger vi 13:00)

Vecka 29 – 31 håller Alf Pettersson AB helt stängt, v. 28 & 32 har vi begränsad bemanning.

Vi ser fram emot andra halvan av året med trevliga möten av både gamla och nya vänner!

Halva veckor!

Under vecka 22 och vecka 23, i samband med Kristi himmelsfärd och Nationaldagen kommer vi
stänga tidigare / hålla helt stängt. Se aktuella datum och tider nedan.

Onsdag 29 maj – 08:00 – 13:00
Torsdag 30 maj – STÄNGT (Kristi himmelsfärd)
Fredag 31 maj – STÄNGT

Onsdag 5 juni – 08:00 – 13:00
Torsdag 6 juni – STÄNGT (Nationaldagen)
Fredag 7 juni – STÄNGT