Försäljningschef


 

Försäljningschef till Alf Pettersson AB


Varierande arbetsuppgifter, korta beslutsvägar, goda arbetskamrater och ett företag som månar om sin personal är vad vi erbjuder. 

 

Om Alf Pettersson AB
Alf Pettersson AB i Alingsås med sina 40 medarbetare konstruerar och tillverkar egna och kundunika produkter, huvudsakligen tillbehör till lastbil. Företaget har en stark utveckling i ryggen med tillbyggen, utökad maskinpark och förstärkt organisation. Företaget fortsätter nu sin tillväxtsresa vilket har skapat behov för ytterligare resurser på marknadssidan. Alf Pettersson AB är marknadsledande på den nordiska marknaden för lastbilstillbehör. På vårt huvudsäte i Alingsås har vi konstruktion, tillverkning och lager. Under 2019 har vi etablerat ett finskt dotterbolag med kontor i Vasa.

 


 

Din roll som Försäljningschef

Som Försäljningschef har du nära kontakt med ledningsgruppen och omvandlar företagets försäljningsstrategier till praktiska handlingar. Du ansvarar för marknadsplanen, strukturerar försäljningsarbetet och utvecklar verksamhetens försäljningsprocesser. Du blir lagledare för våra nuvarande säljare, både i Alingsås och på vårt försäljningskontor i Finland. Du förväntas själv ta en aktiv roll i dialogen med kunder. Dessutom kommer du stundtals samarbeta med produktchefen och leda lanseringsprojekt för att säkerställa lyckade marknadsintroduktioner på både svenska och internationella marknader.

 

Hur du är som person 
Du är strukturerad och har förmågan att systematisera Ditt och andras arbete. Du är inspirerande, pedagogisk och lägger stort fokus på att stötta Dina kollegor. Framgång är inte den enskildes bedrift utan ett resultat av lyckat lagspel. Vi värdesätter ditt relationsskapande mer än din tekniska förmåga. Tjänsten som försäljningschef är en nytillsatt roll, vilket innebär att det finns möjlighet att, i samråd med ledningen, påverka rollens exakta utformning.

 

Krav för att klara av rollen
För att klara av rollen behöver du ha god förståelse och kunskap för affären. Vi tror att du har tidigare erfarenhet av försäljning och relevant slutförd universitetsutbildning/eftergymnasial utbildning eller motsvarande arbetslivserfarenhet som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Studier på masternivå är meriterande.
Som försäljningschef är ledarskap en del av din vardag och du ansvarar för både din egen, såväl som teamets utveckling. Du är en god kommunikatör, har god struktur och har ett analytiskt sinne som gör att du kan upptäcka och hantera avvikelser från ordinarie planering. Vår verksamhet bygger på långsiktiga affärer och vi värdesätter därför förmågan att bygga och vårda långsiktiga affärsrelationer.

 

 

Sök jobbet via: