Vi söker produktchef!


Alf Pettersson växer ytterligare och vill nu förstärka laget med en produktchef med starkt kundfokus. En sammanhållande länk för att färdigställa produkter och sortiment innan lansering.
Varierande arbetsuppgifter, korta beslutsvägar, goda arbetskamrater och ett företag som månar om sin personal är vad vi erbjuder. Dessutom möjligheten att få tänka fritt, täta relationer med de största kunderna och en stor utvecklingspotential.

Om kundföretaget
Alf Pettersson AB i Alingsås med sina 38 medarbetare konstruerar och tillverkar egna och kundunika produkter, huvudsakligen tillbehör till lastbil. Företaget är på stark tillväxt med många nya spännande affärer och möjligheter. Alf Pettersson AB har en stark utveckling i ryggen med tillbyggen, maskinpark i framkant och fortsätter nu sin resa mot nya mål med ytterligare mer resurser på marknad/sälj.

Dina arbetsuppgifter
Alf Pettersson AB är ett företag med örat mot marknaden och med kunden i fokus. Vi är tekniskt duktiga och med ett brett produktionsperspektiv, och känner oss nu redo för att välkomna ännu en viktig tjänst hos oss.

Som produktchef har du ansvar för sortimentet, både som helhet och i att driva kompletteringar. Du ser till att produktinformation sammanställs och delas både internt i affärssystem och externt ut på vår hemsida.
Tjänsten handlar i huvudsak om att strukturera, utveckla och tydliggöra vårt erbjudande, både externt och internt. Utveckling av sortimentet sker huvudsakligen i projektform tillsammans med ledning, konstruktion, produktion, inköp och ekonomiansvarig.

Sök tjänsten här:

En stor del av arbetet kommer att bestå i att förbättra vår kommunikation. Internt via vårt affärssystem Monitor och både internt och externt via hemsida och annan media. Produktchefen ansvarar för att all produktinformation är komplett och driver intern produktutbildning samt produktlanseringar.

Då detta är en helt ny tjänst för oss så ser vi det som en självklarhet att vi tillsammans formar tjänsten efter våra behov och dina erfarenheter.

Din profil
För att lyckas i rollen tror vi att Du har eftergymnasial utbildning, är strukturerad och har god kommunikationsförmåga. Du bör ha utbildning, intresse och erfarenhet i marknadsföring. Du pratar och skriver svenska och engelska flytande, ytterligare språk såsom tyska och finska är meriterande. Ekonomisk och teknisk förståelse värdesätts. Vår ambitionsnivå är hög, så kombinationen perfektionist och realist är en tillgång. Som produktchef förväntas Du självständigt kunna forma attraktiva argument för vårt erbjudande.
Utveckling av produkt och sortiment kommer att ske i samarbete med andra avdelningar så förmågan att driva och strukturera projekt är central.

Trivsel och gott humör är viktigt på Alf Pettersson AB, för rätt person finns goda utvecklingsmöjligheter och framför allt ett bra arbetsklimat.

Vi tillämpar löpande urval och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag. Vi behandlar enbart ansökningar inkomna via tjänstens websida på OnePartnerGroup med personligt brev och CV. I samtliga processer tillämpar vi personlighets- och problemlösningstester.