Ida och Helena på Ekonomi

Idag hälsar vi på Helena och Ida på vår ekonomiavdelning. De har koll på både våra kunders och våra egna finanser. En förutsättning för bolag som skall kunna expandera såsom Alf Pettersson AB gjort de senaste åren.

Ida Falkman Hermansson, som är vår nya ekonomichef, bor i ett rött hus med vita knutar i Östadkulle, strax utanför Alingsås. Huset ligger på en liten kulle mitt i en björkdunge och där har Ida, hennes man Jörgen och de nu utflugna barnen, bott sedan barnen var små.

Fritidsintressen är förutom trädgård och odling även resor och god mat i sällskap med goda vänner. Med Göteborgs skärgård som en av deras favoritdestinationer, speciellt sommartid, njuter de av havet, naturen och gärna god mat tillsammans med goda vänner.

Ida kom till Alf Pettersson AB i januari i år och har en gedigen bakgrund inom det ekonomiska området och har jobbat inom olika branscher bland annat bank- och fastigheter. Nu senast inom ett träförädlingsföretag i Alingsås.

Det roligaste med att ha Idas jobb, om man får tro Ida själv, är att se helheten i företaget och att hålla ordning på finanserna och att utveckla och effektivisera ekonomiprocesserna. 

Det vi kollegor inte visste tidigare är att Ida är en mästare på kubb och det lär hon få bevisa på Alf Petterson ABs sommarevent den 21 juni.

Ida Falkman Hermansson

Idas kollega Helena, bor i en nyrenoverad sekelskiftesinspirerad villa i Alingsås med sin man Tony och deras två tonåringar, 16 och 19 år.

Förutom att sköta Alf Pettersson ABs administrativa sysslor har hon även styrt upp olika renoveringsprojekt där hemma. Hon har också hittat ett nyfunnet intresse för trädgård och odling och här på jobbet finns många som delar hennes passion och som bjuder på sina odlingstips.

Precis som Ida så älskar Helena att resa. På frågan om drömresemålet så blir svaret att det förändras hela tiden, men just nu vore en månadslång rundresa i Sydamerika mest spännande. – ”Sen är ju alltid Italien en favorit oavsett tid på året”, inflikar Helena. Skidåkning i Alperna, vandring i Cinque Terre eller bara lite mat, ett glas vin på en härlig terrass med utsikt över medelhavet, funkar det med.

Ett annat nyvunnet intresse är golf och hon tog grönt kort nu i höstas och jobbar nu på sitt handicap inför företagets golftävling AP Masters. Mer om denna tävling efter semesterperioden.

Helena är en erfaren ekonom och administratör som varit en del av Alf Pettersson AB i över tre år. Hon kommer närmast från ett företag inom textilbranschen där hon hjälpt kunder att hitta rätt produkter men även jobbat med offentlig upphandling, ekonomi och diverse administrativa uppgifter. Hon gillar struktur och ordning och reda.

När Helena för några år sedan funderade på att byta jobb, var hennes plan att hitta ett företag med bra värderingar och där hennes kunskaper och erfarenheter kunde passa in och då dök tillfället upp hos Alf Pettersson AB. Helena tycker det är viktigt att ha kul på jobbet. – ”Tillsammans med kollegorna blir man som en stor familj och det är viktigt att man trivs”. Det hon sökte hittade hon hos Alf Pettersson AB.

Både Ida och Helena är engagerade i sina roller på jobbet och stortrivs med att vara en del av ett växande företag och vi andra kan konstatera att de är en värdefull tillgång för företaget.


Tjejerna fick givetvis frågan om vilken maträtt de skulle ha i sin matlåda framöver om de var tvungna att bara välja en enda rätt.  För Idas del skulle det bli tacosallad med mangochutneykyckling och för Helen skulle det nog bli pastasallad. – ”Nämen, va’ tråkigt det lät…”, avslutar Helena intervjun.

Tråkigt eller ej, vi kan garantera att dessa två tjejer inte har tråkigt på jobbet.

Tack för intervjun och vi är glada att ha er i vårt team. Vi ser fram emot fortsatta gemensamma prestationer framöver.PS. För er som undrar vart Karin Axelsson, vår tidigare ekonomichef tagit vägen så finns hon med i bakgrunden men har valt att trappa ner sitt engagemang i bolaget nu när Ida tagit över.


  • Kontakt

    Har du frågor?

    Kontakta oss