Janne, Martin och Gabriel – Nyaste tillskotten på APD

Det är en blandad trio som sitter uppe i lunchrummet och väntar på att få svara på alla våra frågor. Vi har börjat värma upp med en kopp kaffe när Gabriel, den yngsta förmågan i gänget, blir avbruten och får springa ner till kontoret för att dela sin expertis med en av kollegorna i produktion.
”Vi tar dig sist” – ropar Roland mot Gabriels rygg.

Jan-Olof Helgesson, eller Janne som vi nu kommit till att kalla honom, är tillsammans med de andra två konstruktörerna färskast in på APD (Alf Pettersson Development) och har jobbat heltid sedan ungefär en månad tillbaka.

Janne bor i en villa i Gråbo sedan 2008 tillsammans med sin fru Katarina. Utflugna är de tre vuxna barnen, där kollegan Mackan, som ni läst om tidigare – är ett av dem.
Innan Janne kom hit hade han under en lång tid (ca. 20 år) arbetade på ett företag som producerar produkter till fordonsanpassning. Ja, och även det, samma som sonen Mackan. Janne har en bred erfarenhet och har bland annat jobbat med fordonsservice, drivit eget, haft support och såklart, konstruerat.

När han inte är på jobbet verkar motorer vara en gemensam nämnare – Hemmavid handlar det om gamla bilar. Drömbilen Chevrolet Bel Air sport coupé – 1957 står i garaget och glänser bredvid Katarinas röda Ford Mustang tvådörrars HT. Tidigare var banracing en stor passion i livet, där fick en ombyggd Volvo 240 bekänna färg. När lite ledighet står för dörren och det inte meckas med bilar, så brukar Janne och Katarina ta husvagnen norrut och vanligtvis landa någonstans i Dalarna eller trakterna där omkring.

På Alf Pettersson AB – och APD kommer Janne jobba mycket med produktutveckling, han har sakta men säkert kommit in i rollen, med stöd av kollegan Pontus Andersson.
 – ”Jag suger upp så mycket information och kunskap som möjligt samtidigt som jag försöker lära känna alla nya ansikten”. Han trivs med arbetsklimatet och äventyret det innebär att börja nytt jobb efter 20 år.

Janne berättar att han historiskt varit dålig på att säga ”Nej” – men säger också att det där med att lyssna och reflektera är en styrka.

Janne skänker frugan en eloge när han bestämmer sig för att ”Katarinas fläskfilé i gräddig chilisås med ris” är det han skulle vilja ha i matlådan varje dag resten av livet.

Jan-Olof Helgesson
Janne, Gabriel och Martin
Martin Benjaminsson

Martin Benjaminsson, som bor lite utanför Alingsås, närmare bestämt Östadkulle, har länge haft både ögon och öron på Alf Pettersson AB och nu för någon månad sen började han sin nya tjänst som konstruktör hos oss.

Ute på landet bor han i en villa tillsammans med sin fru Sara och deras två tonåringar, och inte minst hunden Sixten. Martin trivs bra med djur och natur nära in på knuten och vandrar, eller åker ned för fjällen på semestern om han får bestämma. När han inte spenderar tid till fjälls dras han till föreningslivet, och då framför allt fotbollen. I garaget står en egenbyggd motorcykel, och den nya veteranmopeden meckas det flitigt med.

Strax innan Martin kom till Alf Pettersson AB hade han i flera år jobbat med egen-företagande, med inriktning på mobilitetstjänster. Tidigare hade han bland annat arbetet på ett företag i Herrljunga som utvecklingskonstruktör av informationssystem avsett för kollektivtrafik.
Vi kan konstatera att vi har rätt man på rätt plats – på Alf Pettersson AB arbetar Martin tätt med Simon Petersson på APD men än så länge är han ”ny på jobbet”. Efter att ha spanat in Alf Pettersson AB som arbetsplats sedan 2014 så var det till slut han som knep tjänsten. Martin upplever sin nya arbetsplats som väldigt trevlig och han uppskattar den team-känsla som finns. – ”Alla hjälps åt” avslutar han.

Martins korta svar på mat-frågan är ”Mammas köttfärssås med spagetti” – Är det så att mammor är bäst på köttfärssås?

Gabriel, Martin och Janne

Gabriel Brandin kom tillbaka upp från kontoret halvvägs igenom Jannes intervju, han må vara yngst, men har varit hos oss längst av de tre kollegorna. Gabriel är så ung att han fortfarande bor hemma hos mor och far i Vårgårda, och kan stolt berätta att han är den enda av sina kompisar med en heltidsanställning. Han tror dock att han snart flyttar hemifrån, kanske tillsammans med tjejen Ida?

Gabriel kommer direkt från gymnasiet där han läste teknik med inriktning design och produktutveckling. Han läste dessutom cad, konstruktion och ”bild och formgivning”. En perfekt utbildning för att börja jobba hos Alf Pettersson AB. När Noack (som vi kommer berätta mer om i kommande utskick) tog med Gabriel till Alf Pettersson AB en dag för att ”se hur det verkar” hoppades Gabriel att han snart skulle få komma tillbaka.

Gabriel har många intressen, men erkänner att han gärna nördar ner sig när han hittar någon ny grej han tycker är kul. Just nu är vågsurfing grejen – ”Jag har surfat en del på Lejet” säger han och förklarar att han trots allt bara surfat i ungefär 1,5 år. Coolt tycker vi. När han inte surfar spelar han handboll, basket, golf eller gitarr, och där emellan brygger han kaffe och skapar latte art. (Kaffe är ju en viktig del i överlevnaden när man jobbar på kontor?)

Hos oss, på APD har han varit sedan juni och börjar redan bli varm i kläderna. ”Det har varit lite läskigt att inte kunna någonting” berättar han – men han är en fena på att lära sig snabbt och det syns tydligt. Tanken är att Gabriel skall jobba med produktutvecklingen och även hjälpa kommunikation med berikning av artiklar och produkter. Till en början kände han sig helt utslagen när han kom hem fullproppad med nya intryck, men han har redan kommit in i lunken och tycker att det är riktigt roligt att jobba.

Gabriel hade funderat ordentligt på vad han kunde tänkas ha i matlådan resten av livet, det landade i korvstroganoff med ris – ”det är gott och håller bra i lådan”!

Vi önskar grabbarna varmt välkomna till Alf Pettersson AB!


  • Kontakt

    Har du frågor?

    Kontakta oss