Mackan, Jeppe och Granis – vilka är säljarna?

Lär känna vår trio som åker ner på Herningmässan i Danmark 20-22 April.

Denna regniga måndag har vi samlat tre av våra säljare, Markus, Jesper och Mattias uppe i lunchrummet för att snacka lite över en kopp kaffe. Vi vill lära känna dem bättre, och prata lite om varför vi ställer ut på Herning i April.

Mattias Granberg har idag, precis som alla andra dagar – i snö, regn eller sol, kört el-sparkcykel till jobbet – som bara ligger några kilometer från lägenheten i Alingsås. När han inte snickrar på någon möbel, kollar på en serie eller grejar med någon modern IT-lösning, umgås han gärna med sin dotter som bor hos honom på deltid.

Mattias, som även responderar på smeknamnet Granis, hade testat de mesta inom livsmedelsindustrin när han 2021 sökte sig till oss på Alf Pettersson AB – en arbetsplats han hade hört gott om och dessutom besökt flera gånger i egenskap av driftsledare på e-handeln för en av Alingsås livsmedelsbutiker. Med en hel ”böle” jobb i bagaget kände han sig redo för nya utmaningar, och fick jobbet som säljare.

Denna före detta Västeråspojk har blivit en viktig del i teamet och trivs bra på sin nya arbetsplats och bidrar till den goa atmosfären på Alf Pettersson AB.
Hans huvudsakliga arbetsuppgifter är att vårda relationerna till både nationella som europeiska kunder.

Om han var tvungen att endast välja en rätt att alltid ha i sin matlåda skulle det, inte helt självklart, vara kasslergratäng. Men han säger att han är inte så kräsen – ”näringen skall in liksom”.

Till höger om ”Granis” sitter kollegan Jesper Helsén, en före detta Töllsjöbo som idag bor i centrala Alingsås. Jesper, eller Jeppe, som vi kallar honom kommer från en bakgrund som koordinator/inköpare och innesäljare.

Senaste jobbet som innesäljare hade han haft i ett par månader innan pandemin slog till och företaget i fråga fick varsla personal – tur var ju det – för i stället sökte han sig till grann-företaget Alf Pettersson AB. Han hade hört gott om oss som arbetsgivare så det var ett självklart val att söka sig hit när han såg annonsen för säljartjänsten 2020.

Jesper gillar fotboll och då framför allt Manchester United eller IFK Göteborg. När han inte tittar på sport tränar han gärna, eller äter pizza, i Italien. Ett resmål som han de senaste åren valt att resa till. 

Jesper huvudsakliga ansvar är att ta hand om den dagliga driften och orderläggningen för Volvo. Han tycker att han hade höga förväntningar när han började på Alf Petersson AB och dessa har inte bara uppfyllts utan överträffats rejält. Behöver vi säga att han trivs mycket bra på jobbet?

Jespers absoluta favoritmatlåda innehåller såklart, spagetti och köttfärssås.

Tillsammans med Jesper jobbar även Markus Helgesson med fokus Volvo. Mackan, Helge, eller ”Mack the hack” som han också kallas bor i radhus i Alingsås med sin sambo och deras barn. Han har inte alltid bott i Alingsås, som man ibland kan höra väldigt tydligt på dialekten – Floda må ligga nära – men inte tillräckligt för att få bred Alingsåsdialekt utan det lutar mer åt Gôtebosska.

Mackan har tidigare jobbat med marknadsföring, produktlanseringar och projektledning av mässor på företag som producerar produkter till fordonsanpassningar. Där hade han jobbat i 10 år när han började hos oss 2018.

Hos oss jobbar han tillsammans med Jesper och tar hand om Volvo och alla fantastiska personer som finns där. Mackan trivs även han jättebra på jobbet och kommer gärna hit i arla morgonstund för att hugga tag i dagen.

När han inte arbetar eller umgås med familjen, fiskar han mer än gärna, men att slå sig ner framför Tv:n och kolla på motorsport eller ishockey det slår det mesta. Frölunda är naturligtvis Mackans hjältar.

Han har inte bara Volvo gemensamt med Jesper – utan även favoritlunchlådan, köttfärssås och spagetti. Det går ner alla dagar i veckan.

Mattias Granberg med fullt fokus
Jesper Helsén förklarar…
Markus Helgesson

Anledningarna till att vi valde att prata med just denna trio idag var för att alla tre kommer att vara med på Herning Transport 2023 – en mässa vi varit med på tidigare och som vi är glada för att få uppleva igen. Vi kommer ta med några spännande koncept och produkter och hoppas träffa många, både gamla och nya ansikten.

”Herning är en stor och spännande mässa med intressanta marknader för oss, därför är det extra kul att få visa upp oss där”, berättade Markus när vi satt ner ihop. Bland annat Markus finns i monter K8010 (Hall K) tillsammans med Jesper och Mattias där de gärna berättar mer om oss – Alf Pettersson AB och våra visioner.

Ses vi på Herning?


NYHETSBREV
Har du inte redan gjort det så anmäl dig till vårt nyhetsbrev här.
Då får du senaste nytt direkt till din inkorg.  • Kontakt

    Har du frågor?

    Kontakta oss