Stefan, Mikael och Peter

Några av er har redan haft kontakt med våra nya kollegor. Om inte, så lär någon av dem svara när du ringer eller när du får ett telefonsamtal från oss på Alf Petersson AB.

Vi har sedan tidigare presenterat våra fem frontfigurer Eivaz, Mattias, Markus, Anders och Jesper och nu, när vi förstärkt med ytterligare arbetslivserfarenhet, kunskap och framåtanda, vill vi gärna presentera de tre nya kollegorna Stefan, Mikael och Peter lite närmare.

Stefan Larsson, har de senaste 28 åren arbetat med fordonsanpassningar inom ett företag där han haft många olika tjänster, allt från kundsupport, lager och logistik till produktchef och sist men inte minst de senaste 8 åren – teknisk säljare för Island, Norge, Sverige och Finland.

Stefan bor i en villa med sin fru Anna och hunden Aston, dryga milen utanför Alingsås, i Horla. De tre barnen är numera utflugna, allt från norr till söder i vårt avlånga land. Och mössen, ja, dem håller de fyra katterna ordning på.

När Stefan inte är på kontoret, så gillar han att jobba med kroppen. ”Vi är så där omoderna och värmer fortfarande upp huset med ved”. Men han gillar det primitiva och fysiska jobbet med att först ta ner träden, sedan kapa, stapla och därefter njuta av värmen.

Innan yngsta sonen flyttade hemifrån tränade han också ett av Hol IF:s ungdomslag i fotboll . Idag finns mer tid för familj och långa promenader med hunden. ”Jag har inte så mycket att klaga på” säger han och lägger till ”frugan blir galen på mig ibland, för jag är så positiv”.

Här hos Alf Pettersson AB jobbar Stefan i Volvoteamet ”Volvo Support Team” som består av Markus, Jesper, Peter och nu även Stefan. ”Det är fortfarande mycket att lära sig, nya system, strategier och alla produkter” säger Stefan, som vill kalla sig ”grön på jobbet” ett tag till.

Företaget Alf Pettersson AB kände han till sedan tidigare genom några gamla kollegor och när han fick tips om annonsen med säljtjänsten – då kunde han inte hålla sig.

Han tycker Alf Pettersson AB är en arbetsplats med bra värderingar, där man ”ser människan”, där man vill framåt och kan utvecklas. Nu efter några månader, tycker han fortfarande att känslan stämmer med hans första intryck.

Stefan Larsson

Mikael Gustavsson

Mikael Gustavsson är född i Partille men bor sedan snart 20 år med sin familj i Lerum.
Mikael gillar att umgås med familj och vänner, men kollar väldigt gärna på fotboll när han får chansen. Mikael är ett Manchester United fan, till många kollegors förtret men även till glädje för många andra.

Hans intresse för fotboll grundar sig i en tidigare fotbollskarriär som tyvärr slutade med en korsbandsskada vid 17-års ålder. Sen dess har det varit gymmet som stått för Mikaels träning. Men hans polare brukar ändå påstå att Mikaels dolda talang är bollkänslan: ”Det blir alltid bra om han har en boll”

Innan Mikael började hos oss hade han i många år jobbat som innesäljare på ett större företag med kontor i Stenkullen. Hans arbetsuppgifter inkluderade både support, orderläggning, inköp och offertarbete. Precis som med Stefan fick han höra om tjänsten hos Alf Pettersson AB via en bekant.

Mikael kände sig ”färdig med den gamla tjänsten” och ville börja på ett mindre företag. Här hoppades han finna ett företag som ville framåt och hade en mer familjär känsla och det tycker han definitivt att han funnit.

Även Mikael är ju grön på jobbet, så till en början har han stöttat Eivaz och Mattias, både med att svara i telefonen, ta emot order och göra offerter. Mikael har mycket kunskap med sig in i nya jobbet men det är ändå mycket nytt att lära. Han trivs dock redan som fisken i vattnet.

På tal om fisk så är sportfiske en av Mikaels större intressen, helst trollar han, eller kastar – gärna i någon härlig insjö. (Och det finns de gott om här i trakterna)


Peter Axelsson har varit Vårgårda troget sedan barnsben och bor numera i en villa tillsammans med sin fru Eva, deras tre barn är utflugna sedan några år.

I unga år arbetade Peter som bilmekaniker, där han meckade och fixade med det mesta. Han jobbade där i ganska många år, tills han helt enkelt tröttnade på att ta hand om andras trasiga bilar. Han återvände till studierna och läste både företagsekonomi och naturvetenskap, tills han bestämde sig för att ”civilingenjör”, det är det coolaste. Men redan efter något år tog han ett ”sabbatsår”, och det året rullar på fortfarande…

…för 1995 började han på ett av Vårgårdas största företag som tillverkar säkerhetsprodukter till bilar, där blev han kvar, tills han började hos oss på Alf Pettersson AB.

På Vårgårdaföretaget jobbade han till en början på lagret med allt var det innebär, därefter med krockbanan och sedan till slut som konstruktör.

När Peter inte är på jobbet, umgås han gärna med vänner och familj. Han gillar också att snickra, fixa och pula hemma på huset. Något annat han också uppskattar är att resa, ”det blir tyvärr inte så ofta” säger han lite besviket. Hans favorit är Thailand – ”gärna om man kan komma ifrån de där mest turistiga områdena men drömresemålet skulle nog vara en riktigt fet road-trip genom USA”, berättar han.

Peter hittade till Alf Pettersson AB via kontakter och halkade faktiskt in på ett bananskal. Han sökte jobb, utan att vi hade någon annons ute. Vi behövde förstärka vår säljavdelning, men med ytterligare två på väg in, var det inte självklart. Med Peters erfarenhet kunde vi dock inte bara lägga hans Cv åt sidan.

Hos oss jobbar han som säljare i Volvoteamet, precis som Stefan. Ungefär lika grön, har även han snabbt fått ta på sig den nya hatten med att stötta och hjälpa de andra.

Idag sitter han och snickrar på spännande projekt tillsammans med kund. Peter trivs bra och gillar känslan hos oss, ”ett framåtdriv med familjär anda”.

Peter Axelsson

Sen har vi det här med den eviga matlådan som alla intervjuade kollegor får.  
– ”Om du skulle välja en maträtt i din lunchlåda fram till pensionen, vad skulle det vara?”

Vi fick lite olika svar här…
Stefan kom fram till, efter vissa diskussioner och att han även har jobbat som fiskhandlare långt tillbaka i tiden, att en ”Saffransfisksoppa med färskt bröd och aioli” – Det är ju fruktansvärt gott!

I Mikaels matlådan, ja, där vill han gärna ha något som han tycker är riktigt gott nämligen ”Aijvarkyckling med risoni” – vågat att inte ta köttfärssås och spagetti, tycker vi.

Peter svävar inte ut i sin matlåda och väljer Spagetti och köttfärssås som sin go-to, och starkt att inte falla för trycket och våga köra en ”standardrätt”.

Om lunchen säger något om personen låter vi vara osagt, men lite intressanta val ändå…

Vi säger stort lyckat till och varmt välkomna till Alf Pettersson AB


  • Kontakt

    Har du frågor?

    Kontakta oss