Cykelutmaningen oktober 2023

Hej, Clara på kommunikation här. – Jag med den blommigaste tröjan på Alf Pettersson AB…

Jag bjöd in våra cykel-fantaster till en liten ”sit down” där jag, sista dagen, ville förhöra mig om hur det gått, varför de valt att vara med och om de kommer fortsätta cykla även efter utmaningen. Själv har jag naturligtvis deltagit i utmaningen, utöver att jag faktiskt cyklat sedan mitten av april. (ja, jag ställde faktiskt av bilen inför sommaren)

I år hade vi 10 deltagare i utmaningen, som pågick under oktober. Inkluderade är båda kommunikatörerna, alltså jag själv och Roland. Utöver oss så cyklade även Jan-Krister, Anna, Jesper, Simon, Benthe, Gareth, Henrik och Veronika, vilket är helt fantastiskt. Vad vi alla är överens om är att kommande utmaning borde innehålla minst 5 personer till. Vi vill alla vara med igen, men vi ser potential i våra andra kollegor också.

Oktober är ingen härlig cykelmånad och fler än en gång tvekade nog de flesta av oss på om vi verkligen skulle ta cykeln.

”Eftersom jag och sonen cyklar förbi skolan på min väg till jobbet, var vissa dagar svårmotiverade – ville han inte cykla, då tog vi faktiskt bilen”, sade Jan-Krister, som trots det cyklat många av dagarna.

De gånger man cyklar förbi bilköer på vägen hem, värmer mer, än regnet kyler tycker både Jan-Krister och Jesper som bor ganska centralt.

Jesper cyklar i vanliga fall till jobbet också – ”Det är dock alltid roligare med en utmaning och lite intern tävling på arbetsplatsen” säger han. Alla håller med – och de flesta som inte vanligtvis cyklar, är med framför allt på grund av utmaningen. ”Kan Anna cykla, kan även jag cykla” lägger Jan-Krister till.

Veronika är vår ”veteran” – hon cyklar nästan varje dag, året om. Snö, regn, blåst och sol – inget stoppar henne! Hon har, likt de flesta andra i gänget mellan 2 – 3 km enkel väg – men cyklar också hem ibland på lunch. Anna, som bor i Lerum har helt klart längst – men har snickrat ihop olika sträckor beroende på orken. Hon kan få en bra skjuts av pendeln mellan Göteborg och Alingsås. ”De har faktiskt fixat cykelparkering på tågen” säger hon och visar en bild på både cykelställ och tydliga skyltar. Superfint tycker vi!

Generellt har vi alla cyklat säkert i mörkret – reflexer, lampor, hjälmar och varselvästar – Säkerhet är viktigt tycker vi! Det är bara Henrik som råkat i lite trubbel under månaden, men det värsta har varit en bucklad cykelkorg och ett sargat ego, som tur är.

Vi pratade lite om alternativa utmaningar och kom fram till att en stegutmaning kanske kunde vara nästa interna tävling – Lite smidigare och dessutom kanske man kan räkna in stegen under resten av dagen också!? – Vem tar flest steg på Alf Pettersson AB egentligen?

Cykla säkert! //Clara

Cyklist och foto: Anna Sandgren
Från vänster: Clara (med en väldigt blommig tröja), Henrik, Veronika, Jesper, Anna, Jan-Krister och Benthe. Saknas på bild: Roland, Gareth och Simon.

Faktarutan

Alf Pettersson AB har varit med i ”cykelutmaningen” för andra gången detta året. Cykelvänligast är en utmaning som anordnas i hela Sverige – allt du behöver göra är att anmäla ett eller fler lag på 3-5 personer, från din arbetsplats. Du kan läsa mer här: https://cykelvanligast.se/
Tillsammans har vi på Alf Pettersson AB cyklat totalt 162 dagar och 1195 km. Flitigast har Henrik varit, som cyklat 19 av 20 dagar, men i antalet cyklade kilometer vinner faktiskt jag, med 210 km. I den interna tävlingen vann laget ”AP Premium Bikers” (Anna, Veronika, Gareth, Roland och Jag själv) som varje vecka cyklade in flest kilometrar till vår gemensamma pott och sopade mattan med ”Jeppes biker boys”. (Simon, Jesper, Benthe, Henrik och Jan-Krister).


  • Kontakt

    Har du frågor?

    Kontakta oss