Din första dag på nya jobbet

– ”Välkommen till oss” säger Jan-Krister, med ett varmt leende.
Du har precis anlänt till din första dag på nya jobbet hos Alf Pettersson AB. Du känner dig förväntansfull denna tidiga morgon och det tog inte lång tid att åka hit, så det var en lätt sak att börja dagen vid 07.30.

Tillsammans med Jan-Krister ansluter ni till morgonmötet som genomförs via Teams. Här får du möta Anders, Eivaz, Jesper, Markus och Mattias, vårt säljteam som redan har loggat in och småpratar tills alla är på plats. Dina nya kollegor, som jobbar inom olika ansvarsområden, är en härlig och varierad grupp som passar dig perfekt. När du får presentera dig känner du dig trygg och besvarar lätt de nyfikna frågor som kollegorna ställer.

Under morgonmötet diskuteras säljstrategier, planering och dagens agenda. Det märks att alla är starkt motiverade att driva företaget framåt när det gäller planering, kundfrågor och uppsatta mål.

Känslan du får är välkomnande och hjärtlig. Med det här gänget kommer vi nå nya mål tillsammans.

Klockan är 08.30. Tid för gemensam frukost med resten av kollegorna.
Det hälsas glatt och du möts av en härlig blandning av medarbetare med olika yrkesroller.

Efter frukost, ett nytt möte där ni går igenom arbetsuppgifterna. Det är mycket att lära, men det passar dig, för du är ivrig att komma i gång. Ditt delade ansvar innebär att du kommer att ta emot inkommande order via telefon och mejl. Du förstår vikten av att visa din förmåga att arbeta både självständigt och i team. Detta ger dig en möjlighet att lära känna företaget och få insikt om våra produkter. Med din administrativa skicklighet och noggrannhet är du väl rustad för uppgiften.

Precis som för dina kollegor kommer ditt arbete fokusera på att bearbeta och ta hand om kunder. Du blir en viktig del av gruppen som arbetar med att utforma säljplaner baserat på våra strategiska mål. Med din säljerfarenhet, tekniska kunskap och matematiska förståelse kommer du att tillföra mycket.

Du vet att vi letade efter någon med erfarenhet från liknande tillverkningsföretag eller industrin. Vi strävar också efter en jämn könsfördelning och ser positivt på kvinnliga sökande. Goda språkkunskaper utöver svenska var också meriterande när du sökte till tjänsten. Även om du inte uppfyllde alla kriterier, kände du ändå att dina meriter var tillräckligt starka och passande för tjänsten.

Du funderar lite på vad ambitionen som kollega och anställd kommer vara. Svaret du får från Jan-Krister är att du ska vara en medspelare i laget, en kollega på samma nivå som de övriga i säljgänget.

Jan-Krister och du fortsätter prata om framtiden, att vi som företag vill framåt och utvecklas. Detta bland annat genom att arbeta med modernt sälj och att ta hjälp av de digitala kanalerna. Du känner att intressemässigt kommer det passa dig bra. Du passar på att fråga vad det var som gjorde att just du blev vald? Jan-Krister svarar: ”Det är din personlighet vi valde, du har de förmågor vi vill ha hos våra medarbetare. Du är social, glad, framåt, ödmjuk, initiativtagande med rätt attityd och inställning”.

Snart är mötet med Jan-Krister slut. Klockan är 11 och dags för kaffe. Ni går i väg och du tänker: ”Så bra att jag sökte och blev erbjuden jobbet! Det här kommer bli roligt, att få vara en del i det här gänget! Ett bra team, helt klart!”


Nu kan jobbet bli ditt!
Ansökan stängde den 19 juni 2023 men
du är alltid välkommen med en spontanansökan.
Läs mer om spontanansökan här.

Låter det intressant?

Låter tjänsten intressant?
Sista ansökningsdag 19 juni 2023.
Se specifikation och ansök här


  • Kontakt

    Har du frågor?

    Kontakta oss