Arbeta med oss

Vilka är vi som arbetsgivare?

Vill du bli del i en stark organisation i ljusa och fina lokaler i Alingsås? Vi satsar för framtiden och är runt 60 personer som utvecklar och tillverkar lastbilstillbehör för de ledande lastbilstillverkarna och påbyggarna i Norden. Hos oss får du jobba i tydliga flöden och med moderna hjälpmedel.

Vi är en trygg och långsiktig arbetsgivare med hela kedjan på plats i Alingsås.

Välkommen att höra av dig om du är intresserad!


Lediga jobb


Spontanansökan

Vi söker alltid kompetent personal som vill utvecklas tillsammans med oss. Även om vi inte aktivt söker medarbetare, vill vi alltid komma i kontakt med personer med kvalificerad erfarenhet inom konstruktion, produktion och montering. Berätta lite om dig själv och dina färdigheter i ett mejl till Veronika (vab@alfpettersson.com), så kanske vi kan ses över en kopp kaffe och diskutera framtid.


Intervju med en kollega

Anna Sandgren

Berätta om dig själv. 

Jag heter Anna Sandgren och är kvalitetschef på Alf Pettersson AB. Jag bor i Lerum och älskar teknik. Som ingenjör gillar jag att pussla ihop och se den stora bilden och det är kanske därför jag gillar Scrap-Booking? Det är ett sätt att få utlopp för min kreativitet och eftersom jag inte är så bra på att måla är det ju tur att det finns fina stämplar.  

Vad gör du på jobbet? 

Min roll är ganska ny och mitt jobb är att se till att vi ska bli ännu bättre på det vi gör. Vi har alltid varit duktiga på kvalitet och nu jobbar vi med vår ISO-certifiering. Det handlar om att få struktur på kvalitetsarbetet och att visa världen hur duktiga vi är på kvalitet och miljö. Det hjälper oss i hela kedjan, från att vi svarar i telefon till hur produkten används och till slut återvinns.      

Hur är det att jobba här? 

Vi är måna om personalen och det är aldrig några bekymmer att få det som behövs för att man ska kunna göra sitt jobb. Jag känner att jag har stor frihet i mitt jobb och att alla litar på vad jag säger. Mitt ansvar är tydligt och det är upp till mig hur bra resultatet ska bli. 

Och så gillar jag tanken på att jobba lokalt. Det är hållbart och genom att jobba långsiktigt med lokala leverantörer gynnar vi våra grannar och kan vara med att påverka.  

Lycka till Anna! 


Berätta om dig själv. 

Jag heter Joakim Glans och jobbar som montör. Jag bor i Långared och gillar att fiska och jaga. Att vara i naturen helt enkelt. Tänk att sitta i en båt på Anten och fiska. Eller gå på en skogsstig och lyssna på fåglarna. Ett stort intresse är att hugga ved. Jag har tagit motorsågskörkort och älskar att röja i skogen. Det är härligt att se hur öppet och fint det blir efteråt. 

Vad gör du på jobbet? 

Jag har jobbat här i tio år och nu jobbar även min dotter här. Jag monterar Bas- och Premiumlådor. Det är inte bara en låda. Man lägger sin själ i den och vill att namnet ska stå för kvalitet och samarbete. Blir det något tar man hand om det. Vi strävar ju efter att ha så god relation till kunden som möjligt. 

Hur är det att jobba här? 

Det är en fantastisk arbetsgivare och ledningen är måna om att vi mår bra. Vi hittar på saker, som när hela företaget åkte till Tjeckien för att kolla robotar. Alla är lika mycket värda oavsett arbetsuppgift. Och så gillar jag kollegorna, trots att de försöker få mig ur balans nu när du ska fotografera mig, haha.  

Vi har en bra arbetsmiljö och det är ordning och reda. Det gör jobbet så mycket lättare när man slipper snubbla på grejer. Vi har gemensam frukost varje morgon och eftersom vi lottar platserna lär man känna alla. 

Tack Jocke!

Joakim Glans


  • Kontakt

    Har du frågor?

    Kontakta oss