Kundreferenser

Nedan finner du intervjuer, berättelser och referenser från några av våra kunder och samarbetspartners.


MR i Arboga

Vilka är Niklas och Miche?

Man skulle kunna säga att dessa båda herrar är riktiga veteraner i branschen. På MR har de båda jobbat i 15 respektive 20 år, men har varit i branschen mycket längre än så. Niklas Jarmelid, VD på MR, ägde och jobbade med eget åkeri innan han tog över MR efter sin far och morfar som startade det på 1960-talet. Michael ”Miche” Adamsson kom från släpvagnsbranschen där han jobbat större delen av sitt verksamma liv.

Hur ser företaget MR ut?

MR har idag 20 anställda, varav 3 på kontoret och resterande 17 i produktion och företaget omsatte närmare 30 miljoner kronor under 2023. – ”Just nu har vi full beläggning fram till semestern och vi brukar få ut ungefär 80 – 100 bilar om året” berättar Niklas.De har nio platser att bygga på och gör allt på plats, även registrering och besiktning.

De har ett nära samarbete med Cargotec/HIAB – ungefär 90% av bilarna som går igenom MR är via deras flöde.

Hur blev det Alf Pettersson AB?
Ni levererar bra kvalité och tillverkar produkter som funkar.” berättar Niklas.

Samarbetet startade redan på den tiden då Alf Pettersson AB packade in produkter i bagageutrymmet på egna bilen och åkte med utskriven karta till kund. Tillsammans har vi tagit fram många prototyper och produkter genom åren.

Niklas och Miche på MR i Arboga. Det finns ett helt reportage om MR som du kan läsa här.


Volvo Lastebiler Norge

Hej Even,
du jobbar på Volvo Lastebiler Norge.

Vad är din roll där?
Jag är en av tre regionala säljchefer här i Norge och vi arbetar tillsammans med våra duktiga återförsäljare runt om i Norge med världens bästa lastbilar. Sen har jag även ansvar för våra demobilar och just nu har vi en mycket speciell och spännande konceptbil som vi visar upp runt om i Norge.   

Just det! Volvo Norge har precis lanserat ett 35år gammalt koncept på nytt, varför?
Då, 1987, när Volvo Royal-konceptet presenterades för första gången kände vi tillsammans med våra kunder att Volvo hade den bästa produkten som fanns på marknaden och lite av samma känsla har vi nu i och med de senaste FH-modellerna.

Hur känns det?
Kjempefint! Att plocka upp vårt Royal-koncept med en förarhytt i metallicsvart, svart läderinteriör, rödlackad ram, aluminiumfälgar, gångbord av durkaluminium på alla dragbilar och specialdesignad Royal-foliering på hytten, känns väldigt bra. Att sen kunna applicera det på en prestandabil, som är klassledande med unika funktionaliteter som Volvo fortsatt är unika med att kunna erbjuda, precis som F12 var på sin tid känns oerhört spännande.

Varför valde ni Alf Petersson AB som samarbetspartner?
När det gällde att hitta en leverantör som kunde presentera en modern retrodesign så var Markus och Alf hos er till stor hjälp. De hittade en fin avvägning mellan modern design och den rätta retro-känslan på de delar som ni tillverkar dvs. gångbord, täckplåtar och ramavslut. Kvalitet är också en viktig parameter som Alf Pettersson AB är riktigt bra på.

Even Øimoen, Regional sales manager

Hur många Royal-bilar kommer att tillverkas den här vändan?
Vi hamnar nog på ca 100 bilar skulle jag säga, när kampanjen går ut i sommar och det är vi väldigt nöjda med, med tanke på dagens materialpriser och världsläget i övrigt.

Till sist
Vi på Alf Pettersson AB vill tacka för förtroendet och önskar er och alla framtida Royalägare lycka till med sina nya FH och FH16 bilar.  

Se fler bilder i Bildgalleri Volvo Royal nedan.


JOAB – Stora Holm

Hej Fredrik Olsby! Vad gör ni på JOAB i Stora Holm?
Jag är monteringschef här på Stora Holm och är väldigt stolt över vår anläggning. Såvitt jag vet är vi helt ensamma om att producera på line. Det funkar hur bra som helst. Vi har stor kapacitet, kan hålla korta ledtider och jag upplever att våra kunder känner stort förtroende för vårt arbete.

Ni har en väldigt fin anläggning
Tack! Det ska vara en upplevelse att komma hit som kund. Vi jobbar hårt för det och att samtidigt kunna erbjuda våra medarbetare en så fantastisk arbetsmiljö känns ju extra bra. Det är ljust, tyst och rent och att jobba i team gör att medarbetarna ser momenten tydligare.

Hur tänker ni kring era leverantörer?
Vi har jobbat med er länge nu och vi ställer höga krav kan jag säga. Hållbarhet är kritiskt och det måste vara rätt komponenter i rätt tid. Monteringen ska vara smidig och vi tänker alltid framåt för att förenkla framtida service och reparationer. Det är viktigt att vi kan utveckla produkter och arbetssätt tillsammans med våra leverantörer. På så sätt blir vi tillsammans ännu bättre på det vi gör.


Norsk Scania

Hej Öyvind, berätta om Norsk Scania Kongsvinger.
Vi är återförsäljare till Scania men bygger även färdiga bilar. Vi har 6 medarbetare som är specialiserade på påbyggnader och de bygger upp till 200 bilar om året. Eftersom vi jobbar med premiumbilar ska vi ju vara en premiumpåbyggare. Det måste ju vara Scaniakvalitet! 

Jag har jobbat som verkmästare här i 13 år och nu handlar mitt jobb om att införa ett standardiserat sätt att jobba med påbyggnad på Norsk Scanias samtliga 45 anläggningar. Jag ska göra det möjligt att producera stora volymer effektivt och då måste det vara enkelt att installera. Det måste vara Plug and Play. 

Vad är viktigt för dig när du letar leverantörer?
Det kanske viktigaste är att vi lyssnar på varandra. Leverantören ska vara ordningsam och ha hög kvalitet. Det måste finnas system för att ta tag i avvikelser så att vi tillsammans kan driva förbättringsarbetet framåt. Och så måste det givetvis finnas ett ömsesidigt förtroende. 

Hur funkar det med oss tycker du?
Vårt samarbete funkar bra och ni ger bra support. Det är lätt att ringa er. När jag har en bil på linan vill jag få svar här och nu och då är det alltid bästa att lyfta luren och ringa. Tre dagar senare är ju bilen på väg till… Bergen! 

Tack Öyvind! 


GEHAB – Kvalitetspåbyggaren!

Hej Kim Larsson, berätta vad gör ni här på GEHAB?
Jag jobbar som orderkoordinator här på vår anläggning i Alvesta. Vi finns även i Stockholm och Timmele och bygger ungefär 140 kundanpassade lastbilar om året. Ingen bil är den andra lik och flexibilitet är vår stora styrka. Eftersom det ofta handlar om specialbyggen har vi en genomtänkt process som hjälper oss jobba effektivt. Vi har kommit långt i arbetet med 5S och Lean vilket passar mig, som älskar ordning och reda, alldeles utmärkt.

Hur utvecklas kundernas krav?
Det blir mer avancerad elektrifiering i våra lösningar. Det är spännande och vi har duktiga elektriker på varje station. Kundernas krav på hög kvalitet passar oss utmärkt. Det finns en anledning till att vi kallar oss GEHAB Kvalitetspåbyggaren!

Hur tänker ni kring era leverantörer?
Leveranstider och pris är viktiga grejer. Även kvalitet och garanti. Det måste ju hålla. Kommunikationen är väldigt viktig och vi har en bra relation med er. Det underlättar väldigt mycket att kunna lyfta luren och reda ut saker och ting. Haha, är det bråttom så löser ni det och så är det gött att kunna tjöta lite. Kan man det så har man ju en bra relation!


ETP och Blue Pac

Hej David Norstedt, kan du berätta om Blue Pac?
Blue Pac är vårt batteripaket som ersätter det traditionella kraftuttaget på till exempel kranbilar och sopbilar. Genom att arbeta med dieselmotorn avstängd kan vi eliminera tomgångskörningen helt. Vi satsar hårt och känner att det finns ett väldigt starkt intresse på marknaden.
Tack vare samarbetet med Alf Petterson AB kan vi utveckla Blue Pac som färdiga moduler. Det gör det enkelt för våra kunder att installera och välja batterikapacitet.

Varför ska man satsa på elektrifiering?
Att satsa på elektrifiering är ju faktiskt att satsa på miljön. Att kunna arbeta tystare är en viktig faktor för både operatören och närområdet. Med Blue Pac kan våra kunder börja jobba tidigt på morgonen eller sent på kvällen i tätbebyggda områden eftersom lastbilen blir tystare. En lastbil utan avgaser gör det även möjligt att arbeta inomhus eller i tunnlar. Det har inte varit möjligt tidigare. Och att kunna spara tusentals liter diesel är ju även snällt för plånboken.

På vilket sätt hjälper våra produkter er?
Tack vare er gedigna konstruktion, design och kvalitet har vi kunnat eliminerat otroligt många risker.
Vi kan enkelt integrera våra styrsystem och elektronik i lådorna. Skulle det vara något strul eller om en kund behöver specialanpassning så ställer ni alltid upp. Ni är väldigt engagerade och mycket kompetenta problemlösare. Min erfarenhet är att om man handlar från Alf Pettersson AB så får man inte bara en leverantör, man får en långsiktig partner.


Volmax X-design

Volmax är en av Norges största återförsäljare av lastbilar från Volvo och Renault. De beskriver sig som ett upplevelsecenter för kunder av tunga fordon med fokus på service, påbyggnad, skadecenter samt utbildnings- och rådgivningstjänster.

Volmax levererar nyckelfärdiga fordon och såg stor potential i ett nytt dragbilskoncept. Alf Pettersson AB fick chansen att hjälpa till och vi satte ihop ett team, som med fokus på Volmax önskemål, utvecklade ett helt nytt produktprogram.

Utöver en snyggare lösning än den tidigare har vi eftersträvat enklare montage, lägre bygghöjd och bättre åtkomst för service. Som alltid har det varit viktigt att tillföra värde till produkten utan att öka kostnaden.

Nu ingår våra gångbord och täcksidor i Volmax program av nyckelfärdiga bilar som går under namnet X-Design. Vi tackar för förtroendet och ett mycket gott samarbete.


Mattias på Alingsås Trucktjänst

Hej Mattias! Berätta om Alingsås Trucktjänst:
Vi är baserade i Alingsås och utför entreprenader och lyftuppdrag med hjälp av våra fyra teleskoplastare. De flesta uppdragen är för byggbranschen och vi jobbar bland annat med Peab, Skanska, NCC och Tommy Byggare. Utöver det jobbar vi även med industri, kommun och privatpersoner.

När jag köpte min första Merlo Teleskoplastare var jag inte så nöjd med de förvaringslådor man kunde beställa till. De var inte optimala för mina behov så jag valde bort dem och började leta efter andra lösningar istället.

Hur hittade du oss?
Jag visste att ni fanns eftersom jag sett era lådor på många lastbilar. De såg bra ut och jag tänkte att om de funkar på lastbilar borde de väl funka för mig? Eftersom jag hade sett loggan på lådorna gick jag in på hemsidan och läste vidare. Så enkelt var det.

Vad är viktigt för dig när du väljer förvaringslösningar?
Kvalitet och utseende, det har ni alltid varit starka på.

Det blev som jag tänkte. Kalasgrejer.  • Kontakt

    Har du frågor?

    Kontakta oss