Roland och Clara på kommunikation

Det har gång på gång varit uppe på tapeten från våra kollegor att kommunikation borde intervjuas. Vi har ju delat med oss av många berättelser om dem, så varför inte… dags att träda fram själva.

Vi satte oss ner, ställde frågor och skrev om varandra, och här är artikeln om oss, Roland och Clara, på kommunikation….


Roland på kontoret
Rolands illustrationer

Roland MacFie började på Alf Pettersson AB hösten 2019 efter att han sett en annons som produktchef hos oss. Då jobbade han med familjens bokförlag, som inte alls handlade om lastbilar utan mest om barn- och ungdomsböcker.

Under de första åren på Alf Pettersson AB bollade han produktchefsjobbet tillsammans med kollegan Alf. Efter ett par lärorika och utbildande år utvecklades företagets verksamhet ytterligare, och han fortsatte åt det mer kommunikativa hållet. Eftersom han hade erfarenhet som marknadschef på ett sjukvårdsföretag sedan innan passade rollen perfekt. Roland är dessutom både kreativ och strukturerad.

Roland har en övergripande roll där han till stor del får användning av sina kunskaper som före detta produktchef. Allt från vård av webben, stöttning i skapande av marknadsmaterial och produktinformation till att flyga drönare eller leda sortimentsrådsmöten.

Roland bor, tillsammans med sin fru Susanne, vid sjön Gerdsken i Alingsås. De har tre utflugna barn tillsammans, Sarah, Josefine och Christoffer. Dessutom har tre barnbarn tillkommit till familjen, som han mer än gärna spenderar tid tillsammans med.

För de som är nyfikna på namnet: han fick det när han gifte sig med Susanne, vars släktingar i klanen MacFie emigrerade till Sverige från Skottland 1823.

Utöver att spendera tid med familjen gillar han musik och spelar flera musikinstrument. Tidigare var det mycket 70- och 80-talsrock, men nu för tiden blir det väldigt varierat. Spellistorna på Spotify är många, allt från rock och house till klassiskt. Roland är också en jäkel på att teckna och har illustrerat ett 20-tal barn- och ungdomsböcker.

När det kommer till matlådan, ja, då är Roland inte riktigt lika kreativ som annars. Hans go-to är nämligen kycklingfärs-sås med pasta.


Clara Stamborg har återvänt till skogarna i Maryd utanför Alingsås efter ett antal år som stadsbo i Alingsås, Trollhättan och York. I Maryd planerar hon just nu sitt och sambon Robins framtida hus där också Echo, hennes Flatcoated retriever, skall få plats.  
 
Som utbildad äventyrscoach och aktiv/gammal OCR*-löpare är det kanske inte så förvånande att Clara trivs bäst ute i skog och mark, gärna springandes tillsammans med Echo och en löparkompis. Är det inte i Maryds skogar, då väljer Clara gärna skotska höglandet, österrikiska alperna eller de svenska fjällen. Clara har tävlat i OCR på elitnivå och placerat sig på 8:e plats på VM 2022 och på 13.e plats på Spartan World Championship 2018 och en comeback de kommande åren är inte helt uteslutet…  
 
Clara har varit anställd på Alf Pettersson AB sedan 2015, då jobbade hon med försäljning, producerade marknadsmaterial och tog hand om vår webbsida.

Så många av våra gamla kunder har tjôtat med Clara i telefon eller via mejl, då de lagt sina beställningar eller behövt information om våra produkter. Numera är det renodlat informations- och kommunikationsarbete med inriktning åt marknad och försäljning, som gäller för Claras del. 

Vad gjorde då Clara i Trollhättan? Jo, hon gick en Högskoleutbildning inom Digital Media, där en del av utbildningen var förlagd till York i England. En stad som fått en speciell plats i Clara hjärta.  
 
När hon väl sjunker ner i soffan där hemma, så är det en go film eller dator- och TV-spel som står på agendan.   
 
Claras dolda talang är att hon är en jäkel på att filea fisk, sedan ungdomsåren i fiskbilen. 
 
I den förevigt valda lunchlådan får det bli Anamma Vegofärs-sås med pasta.

Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är Clara_2048x2048px-1024x1024.png
Clara på jobbet
Clara tävlar Backamo OCR 2023

Vad gör vi egentligen? 

Så, vad gör vi på kommunikation, för det är ju en gemensam insats, med allt vad kommunikation innebär. Med lite stöttning från konstruktion, som har stenkoll på produkter, skapar vi egentligen allt som ni ser och berörs av. 

Med min säljbakgrund och Rolands produktkännedom har vi tillsammans format kommunikationen både externt och internt, men också utvecklat produktinformationen. 

En vanlig dag hos oss kan innehålla 3D-rendering av produkter på lastbil, författande av nyhetsbrev, underhåll av webbsidan och skapande av broschyrer åt säljarna. Allt som skall synas och berätta om Alf Pettersson AB behandlas varsamt av oss på kommunikation för att sedan delas internt eller externt. 

*OCR = Obstacle Course Racing är en blandning av löpning och hinder. 

3D-renderad dragbil fullproppad med produkter från oss.

  • Kontakt

    Har du frågor?

    Kontakta oss