Följetongen: Vilka är säljarna? Eivaz och Anders

Eivaz är kollegan som, utöver Alf och Jan-Krister, har jobbat längst på Alf Pettersson AB. När han inte är på jobbet och förgyller kollegornas och kundernas dagar är han på fotbollsplanen i tränar-jackan.

När vi satte oss ner efter förmiddagsfikan, så inledde vi snacket med fotboll och Eivaz alla knäoperationer – men vi återkommer till det senare.

I tidernas begynnelse när Alf Pettersson AB fortfarande låg i Vårgårda och bestod av två anställda fick Eivaz erbjudandet om ett heltidsjobb. Erbjudandet kom från en bekant i fotbollen, närmare bestämt Jan-Krister. Då var Alf Pettersson AB:s lokal på 288kvm, de hade en palldragare, inga pallställ och allt stod mer eller mindre lite huller om buller. Eivaz uppdrag visade sig bli mångsidigt. Han jobbade på lagret men även med försäljning, inköp och fakturering. ”På den tiden faxade vi utskick, 10 åt gången, fler faxnummer gick inte att skriva in”.

Innan hade han jobbat med olika jobb så som leveransprovare på Autoliv, resurs i skolan och insamling av idrottsresultat. Det han lärde sig tidigt var att han trivdes med att jobba med människor. Så runt 2010, när Alf Pettersson AB flyttade till Alingsås fick Eivaz en renodlad säljtjänst och då hade bolaget ca 12 anställda.

Men, nu tillbaka till fotbollen, ett viktigt inspel. Eivaz spelade mycket fotboll, så länge kroppen höll, allt från div. 6 till div. 3. När han inte längre kunde spela, på grund av sina skador – ja, då började han döma matcher och träna ungdomar i stället. Han har varit med och dömt på bland annat Gothia cup i Göteborg – men dömer inte så ofta längre – nu ligger hans fokus i att träna Pojkar 09, där bland annat en av hans söner spelar.

Eivaz bor i Vårgårda med sin fru Johanna och deras två söner. Tillsammans med sina föräldrar hamnade han i Vårgårda redan 1989 och borde vid det här laget kunna klassas som en riktigt Vårgårda-bo?

När vi frågar vad han gillar mest med sitt jobb – lyser han upp och svarar snabbt ”Känslan när kunden är nöjd”. Att hjälpa till och se till att alla blir nöjda är Eivaz styrka. Kunden är alltid i fokus och han tycker om att utveckla samarbetet med företagets nyckelkunder.

Eivaz dolda talang är att han kan äta solrosfrön i sömnen och hålla andan väldigt länge under vattnet. ”Lungor och hjärta som en uthållighetsidrottare” har han fått höra flera gånger, men detta i yngre dagar.

Om han bara fick välja en maträtt att ha i matlådan resten av livet, skulle det ”lätt” vara persiskt ris serverat med grillat shishkebab och grillad entrecote.

Eivaz Varghaei

Medan Eivaz har delat med sig av hela sin livshistoria (som är ungefär lika lång som hans tid på Alf Pettersson AB) så har Anders suttit bredvid och lyssnat intresserat. Anders är vårt senaste tillskott på sälj, så detta par kompletterar varandra riktigt bra.

Anders Larsson

Anders har vuxit upp på ett stuteri, det vill säga hästuppfödning och avel och mer specifikt, av Shetlandsponnys. Idag bor han inte kvar på gården, men likväl i samma område i Västra Bodarne, strax utanför Alingsås.

Där spenderar han tid med sin sambo Andrea och deras två barn, pulandes i trädgården eller engagerad i soffan framför en fotbollsmatch med favoritlaget Johor Darul Takzim. … och för oss mer okunniga lägger han till att Manchester City egentligen är favoritlaget. Detta till Eivaz stora förtret, som har Liverpool närmast hjärtat. En viktig notering är att Anders började följa City redan 2007, då Svennis tog över som tränare.

Med en uppväxt på landet är Anders stora djurintresse inte konstigt alls. När Anders och hans tvillingbror Marcus kom hem från barndomens semestrar var pannorna bleka av allt spanande på marken – efter insekter – som de kunde addera till sin samling. Som till slut innehöll runt 800 arter.
När han inte rotade runt i buskar spelade han racketsport – helst pingis och tennis, men även lite badminton och idag även padel.

Anders pluggade naturvetenskapsprogrammet på gymnasiet och ekonomi på högskolan och landade sitt första jobb som, innesäljare, inte ekonom. På det jobbet blev han kvar i 16 år, innan han började söka sig till nya utmaningar – närmare bestämt Alf Pettersson AB.

Idag har han jobbat hos oss i drygt ett år, och även här som innesäljare. Han trivs väldigt bra och ser fram emot att komma till jobbet och träffa kollegorna varje dag. Och vi måste medge att vi trivs med honom också. Inom en snar framtid skall Anders ansluta sig till Volvo-teamet, där Jesper och Markus ingår. (Som ni kunde läsa om i vår förra artikel).

Utöver all kunskap Anders har om djur, natur och numera även lastbilspåbyggnader, så kan vi addera att en av hans dolda talanger är att jonglera. Beviset på det ser vi fram emot på kommande sommarfest.

När vi frågade vilken matlåda han vill ha resten av livet, log han och svarade ”double cheese från donken – man måste ju få ha sina guilty pleasures?”. Självklart matlåde-val tycker vi.

Tack Eivaz och Anders för ett trevligt samtal!

NYHETSBREV
Har du inte redan gjort det så anmäl dig till vårt nyhetsbrev här. >>
Då får du senaste nytt direkt till din inkorg.  • Kontakt

    Har du frågor?

    Kontakta oss